Nyheter i Min Fotboll - säsongen 2021

Min Fotboll är svensk fotbolls egen officiella app och vi jobbar hela tiden med att utveckla och förbättra appen och dess funktioner. Det här är de huvudsakliga nyheterna i Min Fotboll till säsongen 2021.

Livestreaming

  • Matchklockan från mål och händelserapportering visas automatiskt i sändningen, utöver ställning och period/halvlek.
  • Sändaren kan själv styra resultattavla och matchklocka från sändningsvyn, i barnmatcher endast matchklocka och period/halvlek.
  • Sändaren kan markera att det skett en highlight och ett videoklipp skapas automatiskt i matchfeeden. När sändningen avslutas skapas en video med alla highlights.
  • Enklare för ledare att se lagets intäkter under fliken "Livesändningar" på lagets adminsida i appen eller på Min Fotboll-webben.
  • Reprispaket för lag som ger alla ledare och spelare fri tillgång till repriser från alla lagets matcher (oavsett vem som filmat). Laget betalar 2 000 kr per säsong. Det vill säga cirka 80 kronor per person i ett lag med 20 spelare och 5 ledare.

Mer om Livestreaming >>

Intäktsmöjligheter för föreningar och lag

Utöver intäkter från livesändningar finns tre nya intäktsmöjligheter för föreningar och lag.

  • Föreningen kan sälja en "Billboard" ("tänk sändningen presenteras av") som visas innan livesändningar med alla föreningens lag. Föreningen säljer till en eller flera partners, sätter själv priset och sköter fakturering och hantering.
  • Föreningen kan lägga upp sina partners med logo, beskrivning och länk, och dessa syns då på partnerfliken på föreningssidan, på föreningens startsida, och alla lagens startsidor. Hanteras av föreningen som själva sätter pris och sköter fakturering och hantering.
  • Lagen kan värva digitala lagsponsorer som köper digital exponering på lagets sida och lagets matcher i Min Fotboll. Ett lag kan skaffa en eller flera digitala lagsponsorer och tjänar 5 000 kr per sponsor.

Ett säljmaterial finns tillgängligt att ladda ner och skicka till potentiella sponsorer. All hantering av betalningsunderlag mm görs på Min Fotboll-webben, och intäkterna från sponsorer betalas ut till föreningen med en specifikation över vilka lag som sålt vad.

Mer om intäktsmöjligheter >>

Kommunikationsfunktion för föreningar och lag

På föreningens och alla lagens sidor finns en ny flik som heter "Inlägg". Den har liknande funktioner som en Facebook-sida och där kan ni posta inlägg med text, bild, video, länkar.

Den unika med funktionen i Min Fotboll är att inläggen kan målgruppsstyras mot användare kopplade till föreningens lag utifrån till exempel deras lagroll (spelare, ledare, målsmän, följare), ålderskategori på laget (barn, ungdom, senior) och andra urvalskriterier. På så sätt kan ni enkelt kommunicera rätt innehåll till rätt personer.

Inläggsfliken finns även på lagens sidor, där lagadmins kan styra inlägg till olika roller i laget.

Publicerade inlägg visas i mottagarnas hemfeed på startsidan i appen, samt på inläggsfliken på lag- eller föreningssidan. Det går även att schemalägga publiceringen av inlägg, välja om det ska skickas en pushnotis till målgruppen vid publicering, om inlägget ska kunna gillas och kommenteras eller inte.

Mer om Kommunikationsfunktionen >>