Inbjudan till Digital Ledarträff med fokus på Respekt inom fotboll

Dalarnas FF bjuder in samtliga ungdomsledare för flickor och pojkar i Division 3 till en digital utbildning i Fair Play med mål att få en ökad respekt för varandra inom Dalafotbollen.

Bakgrund

Vi tränar och spelar fotboll för att det är kul och stimuleras av att förbättras som fotbollsspelare. Vi spelar matcher för att mäta oss mot andra, för att vinna, för att det är roligt, några för att vinna serien och andra drömmer om att bli fotbollsproffs.

Vi tillhör en förening eller lag för att känna gemenskap och tillhörighet, dela intresset fotboll med andra människor och ha en meningsfull fritidssysselsättning.

Att det ska vara roligt och glädjefullt att spela fotboll är lätt att ställa upp på. Ibland rinner sinnet över och andra mer negativa värden tar över våra handlingar och beslut. Vi uppträder på ett icke önskvärt sätt, vi säger saker till varandra som sårar, förolämpar och kränker andra människor.

Dalarnas Fotbollförbund påminner om varje individs ansvar att respektera människors lika värde. Fotbollen ska vara tillgänglig för alla och vår verksamhet, förbund och föreningar tillsammans, skapar stora samhällsnyttiga värden där människor ska känna glädje och uppleva gemenskap.

Dalarnas Fotbollförbund hoppas att säsongen 2021 kommer att präglas av matcher och möten där vi respekterar varandra, har ett gott uppträdande och där vi alla blir behandlade med respekt för den vi är.

Efter denna kortare utbildning får ni ledare en färdig handledning med frågeställningar som ni kan arbeta vidare med i ert lag. Utbildningen kommer ha Fotbollens Spela, Lek & Lär som utgångspunkt.

Anmälan: Görs genom föreningsinloggning i FOGIS eller på länken nedan senast den 23:e april. Vid anmälan ska ni ange förening, namn, personnummer samt mejladress. Ni anmäler er till lunchföreläsningen den 28:e april här.

Ni anmäler er till kvällsföreläsningen 5:e maj här.

Hur: Denna träff kommer att genomföras via Microsoft Teams. För att delta på träffen behövs dator med kamera och mikrofon samt god internetuppkoppling. En mötesinbjudan kommer att skickas ut några dagar innan träffen. Observera att mötesinbjudan kommer att skickas till mejladressen som anges vid anmälan.

Kostnad: Träffen är kostnadsfri, dock utgår det en avgift på 200:- som faktureras föreningen om man trots anmälan uteblir utan att ha anmält förhinder.

Vid frågor kontaktar ni: Linus Bolin, Linus.bolin@dalaidrotten.se eller 070-2509303