Information kring matchspel (Uppdaterad 31/3)

Med anledning av den hemställan som Folkhälsomyndigheten skickat till regeringen, gällande att nu gällande restriktioner skall hållas kvar till den 3 maj, har Dalarnas Fotbollförbunds Tävlingskommitté tagit nya beslut.

Folkhälsomyndigheten föreslår regeringen att hålla fast vid gällande begränsningar till den 3 maj. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik.

Följande gäller i Dalarna:

  • Seniorserierna som skulle starta upp första helgen i maj planeras nu att starta den 7-9 maj. Omgångar som behöver flyttas uppdaterars i fogis vecka 14. Tidigare flyttade matcher i Division 4 och 5 herr står kvar på sina nya datum.
  • Schemat för ungdomsserierna kommer att utsändas vecka 14 då vi även där lägger första matcherna efter den 3 maj. Indelning är klar men då detta besked kom när vi börjat lotta serierna så behöver flyttar göras i fogis innan programmet publiceras. Indelning av serierna kommer att publiceras under onsdagen den 31 mars.
  • Beslut kan komma att ändras utifrån hur pandemin utvecklas. Tävlingskommittén har ett planerat möte den 22 april för att ta beslut utifrån de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och regeringen.

Nytt möte
Tävlingskommittén (TK) har ett nytt möte gällande starten av serierna den 22 april. Då har TK en aktuell bild av läget och det är tid kvar till start av serien. Ändras restriktionerna så att det tillåts spel tidigare än 3 maj kommer seriestarten ändå ske den helgen som vi nu planerar och i så fall kan träningsmatcher planeras in.

OBS! Inga matcher får spelas innan restriktionerna ändrats! Varken träningsmatcher eller seriematcher.

Förutsättningar för dubbelserier på seniorsidan
För att kunna genomföra dubbelserier har TK sett över vissa brytdatum då spel behöver komma igång för att det skall vara möjligt. Förutsättningar som påverkar är tillgången till domare och behov av att spela matcher på helgerna.

Om seriestarten kan ske senast den 12 maj går det att genomföra dubbelserier annars behöver TK ta beslutet att spela serier med enkelmöten.

De omgångar som flyttas, i en dubbelserie, kommer TK att lägga in i ett förtätat matchschema efter sommaren.

Blir det en enkelserie spelas enbart de inplanerade höstomgångarna. Upp- och nedflyttning sker som vanligt. Division 4 Herr kan behöva en annan lösning beroende på hur SvFF väljer att göra med kvalet upp till division 3.

Fortsätt att hålla avstånd, tvätta händerna och följ myndigheternas rekommendationer.

Hälsningar Tävlingskommittén Dalarnas Fotbollförbund